22 jun. 2024

Literair Festival Harlingen

Met Adriaan van Dis, Ellen ten Damme, Frank Westerman e.a.

Op zaterdag 22 juni vindt de vierde editie plaats van Literair Festival Harlingen in de gezamenlijke binnentuin van museum het Hannemahuis, boekhandel Van der Velde en de bibliotheek (Voorstraat 54-56). Het festival duurt van 16.00 tot 22.00 uur en de programmering is groots.

Adriaan van Dis, Ellen ten Damme, Frank Westerman, Rob van Essen, Mathijs Deen, Toine Heijmans, Maartje Wortel, Sytse Jansma en Bean & Ford treden op. De presentatie is in de handen van journaliste / schrijfster Kirsten van Santen. De schrijvers signeren na afloop van hun optreden in de boekhandel, waar ook hun boeken verkrijgbaar zijn.

Voorafgaand aan Literair Festival Harlingen is de besloten uitreiking van de Anton Wachterprijs, een van de oudste literaire prijzen van Nederland, de prijs voor het beste Nederlandstalige debuut.

Ook voor de catering is gezorgd: voor de deur staat Hippe Frieten, zij bakken lekkere verse friet: loaded fries. Heerlijke wijnen, biertjes en frisse versnaperingen worden geserveerd door Broodje Nuchter - een begrip in Harlingen.

Kaartjes voor het festival zijn te koop aan de kassa van boekhandel Van der Velde en online via Ontdek de Bieb: www.ontdekdebieb.nl/literairfestival. 

In de voorverkoop (tot 1 mei) kost een kaartje €15,00, daarna €17,50. Het festival vindt in de buitenlucht plaats, we hopen op een mooie zomerse dag.