21 apr. 2024

Theaterconcert Broos

Broos = Jazz & Poetry

'Alsof er een gedichtje in je hart kruipt.'

Met het theaterconcert 'Broos' brengen saxofonist Anne Zwaga en pianist Cajan Witmer een unieke voorstelling met eigen muziek en teksten. Zondagmiddag  21 april om 15.00 uur in de gehoorzaal van het museum.In deze muzikale voorstelling treden Anne Zwaga en Cajan Witmer op met uitsluitend eigen werk. Zwaga en Witmer vinden elkaar in lyrische melodieën waarin de saxofoon en de piano met elkaar lijken te versmelten. 

De beeldende teksten brengen de luisteraar in de sfeer van de muziek. Er is ruimte om te fantaseren, dóór te denken en om te lachen. Zang komt als element van verrassing.

CAJAN WITMER is een pianist van de 'klare lijn' in de muziek: hoe fantasievol zijn improvisaties soms ook zijn, ze zijn altijd helder en duidelijk te volgen. Hij studeerde aan het Conservatorium van Rotterdam. Sinds 2005 is hij docent aan het Conservatorium in Groningen.

ANNE ZWAGA is saxofonist en artistiek leider van Blau Hynder waarmee hij muziekvoorstellingen produceert. Zwaga is afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium. De wortels van Zwaga liggen in de jazz- en popmuziek. In 2000 stond Saxion Five, een jazzcollectief dat een belangrijke plaats in het Nederlandse jazzcircuit heeft verworven, in de finale van Dutch Jazz Competition op het North Sea Jazz festival. In de loop van de tijd verbreedde Zwaga zich binnen de lichte muziek en ontwikkelde een nieuwe muzikale taal door zich te verdiepen in geprogrammeerde grooves in combinatie met akoestische instrumenten. 

Kaarten à € 19,50 zijn te koop aan de balie van het museum voor aanvang van het concert.

Voor meer informatie zie: www.blauhynder.nl