3 February - 5 May 2024

Rondsje met ut hondsje

Foto's van Jeannette Wouthuis

Rondsje met ut hondsje

Rondsje met ut hondsje

Foto's van Jeannette Wouthuis

‘85x Rondsje met ut hondsje’, hond en baasje in de spotlights

Vanaf 3 februari tot en met 5 mei 2024 toont Gemeentemuseum het Hannemahuis 85 foto’s van Harlinger honden met hun eigenaars, gefotografeerd door Jeannette Wouthuis. Het project, dat als een spontaan idee was geboren, resulteerde jaren geleden in een tweewekelijkse rubriek ‘Rondsje met ut hondsje’ in de Harlinger Courant, de huis-aan-huiskrant van Harlingen en omgeving. Het project is nu afgesloten, de foto’s met verhalen zijn nu nog eens voor iedereen te zien in het Hannemahuis.

Hond en baasje in de spotlights

Omdat honden en hun baasje vaak zo’n bijzondere band hebben en hun verschijning zo speciaal kan zijn, zette professioneel fotograaf Jeannette Wouthuis hen op deze manier in de spotlights. Mensen met honden dragen bij aan de sociale netwerken binnen Harlingen en maken de stad daarmee zeker een stukje mooier. In totaal portretteerde Jeannette Wouthuis 85 baasjes met hun hond, eigenlijk meer, want er is ook een aantal groepsfoto’s te zien.

 Publicatie ‘Rondsje met ut hondsje’

In een maar liefst 184 pagina’s tellend boek staan alle foto’s van de edities van ‘85 x Rondsje met ut hondsje’ met de teksten die in de Harlinger Courant gestaan hebben. Het voorwoord is geschreven door Roel Sluiter, de voormalig burgemeester van Harlingen. Het unieke fotoboek van Harlingers met hun dierbare viervoeter is exclusief te koop in Museum het Hannemahuis en op de website van Jeannette Wouthuis en kost € 34,95 per exemplaar. Voor meer informatie zie wouthuis.nl 

Over Jeannette Wouthuis

Jeannette Wouthuis werd met het vakdiploma van de Fotovakschool in Apeldoorn in 2001 professioneel fotograaf. Jarenlang had zij twee prachtige beroepen, maar in mei 2007 zegde ze haar baan als logopedist in de ouderenzorg op om zich helemaal op de fotografie te kunnen richten.

onderanderetezien